Behandling med Dermapen

Senaste året har det pratats mycket om behandlingar med Dermapen. Det sägs vara ett effektivt sätt att bli av med pigmentfläckar, acneärr och stora porer. Jag tänkte berätta lite mer om Dermapen och hur det fungerar.

Vad är Dermapen?

Dermapen är en behandling med hjälp av nålar. Ett pennliknande verktyg med ett antal sterila nålar (12-16) behandlar huden med tusentals nålstick per sekund. Detta stimulerar hudens produktion av kollagen och reducerar ärr och minskar porernas storlek. Med en Dermapenbehandling får du en jämnare och fastare hud med mera lyster. Och det fungerar verkligen. Under behandlingen kan också olika produkter tillföras och de når då djupare in i huden och får bättre effekt.

Vad kan behandlas med Dermapen?

Fina linjer och rynkor kan förminskas eller helt tas bort med Dermapen. Stora porer förminskas och pormaskar försvinner. Om du har ärr från acne, operationer eller brännskador så kan dessa förbättras eller helt tas bort. Hudbristningar och pigmentfläckar kan också behandlas.

Vilka kan inte behandlas med Dermapen?

Det finns ett antal orsaker till att du inte kan behandlas med Dermapen. Om du använt eller har använt vissa läkemedel och krämer, har sår eller sämre sårläkningsförmåga eller har genomgått någon ansiktskirurgi så kan du inte på en Dermapenbehandling. Men kontakta din skönhetsklinik så får du veta mer om vad som gäller i just ditt fall.

Finns det några biverkningar?

Efter behandlingen kan det kännas som du bränt dig av solen. Du kan också bli röd eller svullen och få små blåmärken och röda prickar. Oftast försvinner detta efter ett dygn eller två. Efter några dagar kan huden bli lite torr och flagande, men det är övergående besvär.

Gör det ont?

Ofta använder hudterapeuten en bedövande salva innan behandlingen påbörjas. Då känner du nästan inget alls. Utan bedövande salva känns det ungefär som när man tatuerar sig enligt de som gjort både ock.

Hur många behandlingar krävs?

Många ser ett resultat redan efter första behandlingen men för att få ett bra resultat kan du behöva 4 – 6 behandlingar.