Må extra bra i kropp och själ genom att få utlopp för sin kreativitet

Vilken toppen helg jag har haft tillsammans med min familj. Vädret har varit riktigt kallt, grått och regnigt så vi bestämde oss för att göra det bästa av det hela och slå till på en kreativ och rolig helg inomhus. Vi har lagat god mat, testat nya recept på kakor och bakverk och vi har haft filmkväll med massvis av popcorn och annat gott. Många säger att det är så tråkigt att bara vara hemma, men jag skulle nog säga att det beror på brist av fantasi och kreativitet. Det finns ju massvis att göra när man bara är hemma.

Tillverka våra egna smycken

Helgen har även präglats av en hel del pyssel. Vi testade att göra egen lera som vi sedan skulpterade och lät stelna till små figurer som vi sedan målade. Men jag skulle nog säga att det vi alla tyckte vart roligast var att tillverka våra egna smycken. Jag lade nämligen en beställning på massvis av fina pärlor och berlocker för ett tag sedan eftersom jag länge velat testa att göra egna smycken. Mina favoritpärlor är helt klart de som liknar vackra änglavingar och kommer i alla möjliga färger och material. Det var superkul att bygga en egen liten ängel med hjälp av dessa änglavingar och sedan använda sig av exempelvis en glaspärla som huvud. Helt klart ett vinnande koncept.

Vi alla skulle må bra av att vara mer kreativa i vår vardag

Jag tycker att man mår extra bra i kropp och själ när man får utlopp för sin kreativitet ibland. Det känns som att de allra flesta av oss tappar sin kreativitet desto äldre man blir vilket är så tråkigt. Antagligen beror det på att man prioriterar annat på den fritid man har, men jag tror bestämt att vi alla skulle må bra av att vara mer kreativa i vår vardag.