Visst är det underbart att dagarna blir ljusare igen, men hur gör vi med nätterna?

Jag är säkert inte ensam om att tycka att det är skönt att våren äntligen kommit och vi kan lämna vinterns kalla mörka dygn bakom oss. Men jag känner att jag vill berätta en, för mig riktigt härlig överraskning från den mörka årstiden. Mina barn installerade extraljus på bilen som julklapp, och nåt bättre hade jag verkligen inte kunnat få. Det var en fröjd att köra mörka kvällar, och även om det blir ljusare nu så innebär det ju också att vilt kommer att röra mer på sig och de blir väldigt mycket lättare att upptäcka om man har NBB xenon extraljus på bilen, som jag har.

Ibland är det skönt att inte behöva välja

Senast jag hade extraljus på bilen var jag i tjugoårsåldern och de satt som två stora runda ögon fram i grillen. De var hyfsat otympliga och det var väl delvis därför jag aldrig brydde mig om att installera det på någon bil efter det. Men sedan jag fick min överraskning har jag börjat titta lite på utbudet som finns idag och jag får säga att det är i det närmaste oändligt. Just NBB xenon extraljus verkar vara en höjdare, man får väl tacka barnen för att de sätter lite värde på farsan.

Hursomhelst, jag tycker det var den bästa julklapp jag har fått på många år, och det känns skönt att veta att körningen blir lite säkrare. Speciellt när man ser reflexen i ett djuröga 100 meter framåt och får tid att sakta ner om det nu skulle får för sig att hoppa upp på vägen.

Hoppas alla får en skön sommar och kom ihåg, bara för att det blir ljusare betyder inte det att det kan bli ännu ljusare, och då är det inte fel med lite extraljus, oavsett om man väljer LED eller xenon. Kör försiktigt.

Kommentarer är stängda.