Lära sig – det kan man hela livet

Många brukar säga att det inte går att lära gamla hundar att sitta. Men jag om någon kan verkligen berätta att det visst går. För det första sitter jag här och skriver ett blogginlägg, 96 år gammal. Detta kunde inte jag när jag var yngre och inte när jag var äldre för den delen heller. Detta lärde mitt barnbarn mig i samband med att jag fyllde 90 och fick en dator i födelsedagspresent. Jag skriver för att jag tycker om att skriva men också för att dela med mig av alla mina tips.

För lära sig kan man göra hela livet. Ett praktexempel är när jag lärde mig noter  precis efter det att jag gått i pension när jag var 69 år. Då hade jag jobbat inom vården i alla år och jag var riktigt sliten, men ändå hade jag kämpat på tills jag kände att jag inte riktigt räckte till längre. Då fick jag nys om Notlagret och alla deras böcker om att lära sig noter för alla olika sorters instrument. Att kunna läsa noter har nämligen alltid varit en stor dröm då min morfar var pianist i sina yngre dagar.

Noterna räddade flera mig i tillfällen

Och att jag lärde mig just dem där noterna har gjort att jag i många situationer har räddat upp något som kan bli kaos. Jag har både spelat på bröllop där pianisten plötsligt blivit sjuk, som en överraskning på mitt barnbarns bröllop men även någon gång på kalas när vi ska sjunga ja må hon leva. Det räddar mig i många situationer och sprider verkligen glädje hos människor. Man blir minst sagt glad när andra gillar vad man gör, varför inte passa på att lära sig ännu fler saker som kan göra människor ännu gladare?