Men vad i hela friden ska detta vara bra för?

Nu behöver jag era svar, på de frågor jag nu i några dagar gått och funderat på. Det gäller syllbyten och jag ska helt enkelt börja med att dela med mig av det jag redan vet. Kanske vet jag ingenting, kanske vet jag allt – jag har ingen aning. Men kom gärna med era kommentarer och tankar på hur detta fungerar 🙂

Syllbyten hos GE-AB

Det är syllbyten hos GE-AB som jag framförallt läst mig till borde passa min situation. VI har nämligen drabbat av fukt på vinden och det har spridits en dålig lukt som egentligen bara pekar på mögel om jag tänker efter. Detta i husets syllar om jag inte är helt ute och cyklar, men jag har ju insett att detta måste åtgärdas. Hos GE-AB berättar de att syllbyten görs genom en behandling med svampdödande medel och sen då givetvis byte av själva syllen.

Det går att göra på olika sätt när själva syllen ska bytas och ibland arbetar dem inifrån huset men ibland är det lättare att göra från utsidan på taket. Det som avgör är helt enkelt hur mitt hus är uppbyggt och konstruerat. GE-AB menar att dem ser till att dem väljer bäst utifrån mina förutsättningar.

När de väl har öppnat väggen så tar dem i etapper bort reglarna på väggen och den gamla syllen som sen ersätts av nytt och framförallt friskt virke. Detta för att virke i dåligt skick absolut bidrar till att hela syllen blir fuktskadad och inte alls mår bra. Det går oftast att bo kvar i huset men jag blir osäker? Vill ni fylla på med all er erfarenhet om syllbyten så hade jag varit er evigt tacksam, så lovar jag att dela med mig av vår historia när vi väl fått detta gjort. Allt gott!

Kommentarer är stängda.