När du önskar närheten till bad

Hur ser det ut med pooler i området där du bor?  I mitt område är det många villaägare som skaffat sig en pool senaste åren. Möjligheten att kunna svalka sig bara ett par steg från huset lockar många att köpa sig en egen swimmingpool. En pool är inget man bara kör in på tomten och installerar på någon timme, det krävs mycket arbete bakom. Bygga pool med totalentreprenad kostar pengar men då får du även jobbet gjort av personer med erfarenhet av poolinstallation.

I en totalentreprenad kan det ingå både markarbete och byggande av poolen. Du får hjälp med grävning och bortschaktning av material. Entreprenören fixar dränerad grund för stommen samt allt annat du önskar till poolen; värme, rening, pooldäck och kanske ett pooltak.

Som du förstår krävs det mycket arbete för att bygga pool, med totalentreprenad slipper du stå för slitgörat själv. Vilken pool ska man välja? Det beror på hur stor din tomt är och vilka önskemål du har. Vissa nöjer sig med en mindre pool, medan andra önskar sig en stor pool där de kan simma längre distanser. Ett pooldäck är trevligt för att skapa en fin miljö runt poolen och en bra yta där du kan placera stolar, parasoller och andra möbler.

Kanske vill du även ha en badtunna på tomten? En badtunna är trevlig att sitta i året runt men på vintern kan det vara extra mysigt med möjligheten att krypa ned i ett varmt bad utomhus. Du kan både hyra eller köpa en badtunna. Hyra gör man väl mest för kortare perioder och kanske vid event som födelsedagar, svensexor och fester.

Under sommaren är det inte bara bad som lockar. Glass har sin högsäsong under sommarhalvåret. Under vissa året kan glassförsäljningen under maj till augusti stå för majoriteten av all omsättning som glassbolaget har under ett kalenderår.